Ford представив нову Puma. Ще більше технологічнішу, комфортнішу та динамічнішу

  • Стильна нова Puma робить водіння містом простим, приємним і практичним завдяки кокпіту в стилі спорткара, інтуїтивно зрозумілим великим екранам і підключенню 5G
  • Передові технології полегшують керування автомобілем, допомагаючи водієві знижувати швидкість на перехрестях і поворотах або паркуватися у вузьких місцях
  • Система зберігання MegaBox збільшує простір багажу в кросовері з м’якою гібридною ефективністю. Повністю електрична Puma GenE буде представлена пізніше цього року

КЕЛЬН, Німеччина, 7 лютого 2024 р. компанія Ford представила нову модель Puma стильну, високотехнологічну еволюцію британського бестселера, який є незмінним фаворитом водіїв по всій Європі.

Компактний кросовер, що полегшує пересування містом з простором для пяти осіб та їхнього спорядженнянова Puma робить поїздки більш приємними й розслаблювальними завдяки повністю оновленому інтерєру, великим цифровим дисплеям, найсучаснішим можливостям підключеності та передовим технологіям водіння.

Усередині пасажирів огортає кокпіт у стилі нового спорткара з екранами, встановленими високо і під кутом до водія, а кількість фізичних кнопок зведено до мінімуму для створення спокійного оточення. Клієнти можуть використовувати підключення 5G, щоб упорядкувати свої повсякденні справи — чи то уникнути несподіваних заторів на дорозі до школи, чи то попросити вбудовану систему Alexa додати каву до переліку покупок.

Сучасні технології роблять водіння з використанням круїз-контролю більш природним, знижуючи швидкість на перехрестях і поворотах, допомагаючи водієві краще бачити повороти в темний час доби, а також забезпечуючи огляд з висоти пташиного польоту на центральному екрані, що спрощує паркування на вулицях зі жвавим рухом.

Свобода пошуку пригод за межами міста забезпечується економічними м’якими гібридними силовими агрегатами зі швидким відгуком, що розвивають до 155 к. с. або 170 к. с. пікової потужності у новій спортивній моделі Puma ST Powershift.

Ford також оголосила, що повністю електрична Puma Gen-E буде представлена пізніше цього року — перша модель Puma, яка забезпечить водіння з нульовим рівнем викидів вихлопних газів.

«Клієнти Puma розповіли нам, що їм подобається їздити на найкрасивішому в світі компактному кросовері, і що завдяки системі MegaBox їм відкриваються нові способи використовувати простір у багажнику так, як не можна в жодному іншому невеликому автомобілі. Вони також сказали нам, що інтер’єр із справжнім вау-фактором і розширеними можливостями підключеності, які дадуть їм змогу контролювати свій день, виведуть Puma на новий рівень», — зазначив Джон Вільямс, генеральний менеджер Ford Blue, Europe. «Саме це ми й представили: ультрасучасний дизайн, захопливий цифровий досвід і ті само органічно інтегровані можливості підключеності SYNC 4, що й у великих моделей, як-от наш новий Ford Kuga, — усе це в розширеній і спрощеній лінійці, завдяки чому новому поколінню клієнтів стає простіше, ніж будь-коли, вибрати відповідну Puma для своїх пригод».

Технології, що спрощують життя

Два великих екрани дають змогу водіям завжди бути в курсі подій і контролювати ситуацію. Чітку 12,8-дюймову цифрову панель приладів можна налаштувати так, щоб відображати інформацію, яку кожен водій вважає найбільш корисною, а 12,0-дюймовий центральний сенсорний екран високої чіткості дає змогу легко переглядати мапи, керувати інформаційно-розважальною системою та функціями, як-от клімат-контроль та підігрів сидінь.

Нова інформаційно-розважальна система SYNC 4 від Puma має удвічі більшу обчислювальну потужність, ніж попередня версія, і адаптується для полегшення доступу до функцій, якими водії користуються найчастіше. Система розпізнавання голосу розуміє повсякденну мову, а смартфони можна легко інтегрувати за допомогою бездротових технологій Apple CarPlay і Android Auto — і заряджати за допомогою бездротового зарядного пристрою.

Навіть без підключення смартфона водії можуть запитати вбудовану систему Alexa «Що у мене сьогодні в календарі?», «Яка ситуація на шляху додому?» або попросити відтворити плейліст для прослуховування за кермом — або через звукову панель, або через опціональну аудіосистему B&O з 10 динаміками. Стиль і комфорт покращено завдяки новому висувному підлокітнику і спортивному двоспицевому керму з плоским дном, як у гоночних автомобілях.

Нова Puma полегшує водіння. Інтелектуальний адаптивний круїз-контроль з функцією Stop & Go і центруванням смуги руху плавно прискорює і гальмує, щоб почуватися більш природно, і може використовувати функцію прогнозування швидкості для регулювання крейсерської швидкості на поворотах дороги, кільцевих розв’язках, а також під час в’їзду на шосе або виїзду з нього. У місті система камер кругового огляду на 360° може відображати огляд з висоти пташиного польоту, щоб уникнути подряпин під час паркування.

Нові фари вирізняються не лише свіжим дизайном та виразним світловим почерком. Опціональна світлодіодна технологія Dynamic Matrix LED використовує предиктивний динамічний індикатор повороту для моніторингу дороги попереду та освітлення поворотів, допомагаючи водієві краще бачити.

Нова Puma має практичність великого автомобіля. 80-літровий MegaBox у підлозі багажника досить великий, щоб розташувати вміст невеликого візка для покупок з супермаркету. Два комплекти ключок для гольфа можуть стояти вертикально в багажнику, і навіть у разі розміщення п’яти осіб у салоні залишається більше 450 літрів простору для багажу, покупок або собачої клітки. 13

Клієнти можуть вибрати з моделей Titanium, ST-Line і ST-Line X, кожна з яких виконана в культовому стилі купе Puma і вирізняється унікальним дизайном переднього бампера, решітки радіатора і легкосплавних дисків. Шість кольорів, включно з новим для Puma Cactus Grey, та ліхтарі освітлення навколодверного простору, що проектують логотип Puma на землю, також неодмінно привертають увагу.

Нові моделі Puma оснащуються 1,0-літровим гібридним двигуном Ford EcoBoost Hybrid, який використовує 48-вольтову гібридну електричну енергію для економії пального або підвищення потужності до 155 к. с.  Для більш спортивної їзди Ford Performance розробив нову Puma ST Powershift зі спеціальним спортивним шасі, дизайном і технічними характеристиками — і пікова потужність до 170 к. с. у стандартній комплектації забезпечується семиступінчастою автоматичною коробкою передач зі швидким перемиканням, яка також доступна для інших варіантів Puma.

Спроектована й випущена в Європі, Puma виробляється на сучасному складальному заводі Ford Otosan у Крайові, Румунія.

2024_FORD_PUMA_11-LOW.jpg
2024_FORD_PUMA_19-LOW.jpg
2024_FORD_PUMA_21-LOW.jpg